Tiszadob

2022.03.11. 11:30

Gyermekei szeme láttára verte feleségét a tiszadobi férfi - börtön vár rá

Kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelnie annak az apának, aki 8 és 10 éves gyermekei szeme láttára rendszeresen bántalmazza a gyerekek édesanyját.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a 10 éves kislány és a 8 éves öccse 2021 szeptembere óta hallgatja, amikor az apjuk a tiszadobi otthonukban napi rendszerességgel hangosan vitázik, veszekszik a két kiskorú édesanyjával. Az apa indulatos, agresszív módon először kiprovokálja a vitát, majd a gyermekek jelenlétében gyakran meg is üti élettársát.

 

A gyermekeket, különösen a kisfiút ez nagyon megviseli, érzelmi labilitásban szenved, alkalmazkodási problémákkal küzd, szorongás, feszültség és nagyfokú agresszió jellemzik, mely az apa bántalmazó magatartására vezethető vissza.

 

Ezért az ügyészség a férfit gyermekei sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, ugyanis már azzal súlyosan veszélyezteti a gyermekei értelmi, érzelmi fejlődését, hogy előttük bántalmazza az anyjukat. Ez a bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, társadalomra súlyosan veszélyes cselekmény - tájékoztatta szerkesztőségünket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában