Határ

2022.03.23. 11:12

Harcolni indult Ukrajnába - egész Európában keresték a francia férfit (videó)

A francia hatóság egy hétvégi gyilkosság elkövetése miatt körözte férfit.

Forrás: police.hu

Keddről szerdára virradóra letartóztatták Magyarországon azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén Párizsban agyonlőtte Federico Martín Aramburút – írja az AFP a francia ügyészség közleménye alapján.

Az argentin rögbijátékos 1980-ban született, hazája válogatottjában 2004-ben debütált, összesen 22-szer lépett pályára a nemzeti csapatban, ott volt a 2007-es franciaországi világbajnokságon is.

A sportoló visszavonulása óta Biarritzban élt, egy turisztikai cégnél dolgozott. Március 19-én halt meg a francia főváros egyik szórakozóhelyén, miután összeszólalkozott valakivel, aki lelőtte.

Néhány nappal ezelőtt a France24 arról írt, hogy a rendőrség három gyanúsított ellen folytat nyomozást, egyikük szélsőjobboldali aktivista.


 

Ezeket a késeket találták a férfinél, mielőtt őrizetbe vették 
Forrás: police.hu


 

A police.hu azt írja: a záhonyi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre 2022. március 22-én 20 óra 5 perckor egy 27 éves francia állampolgár. Az ellenőrzést végző rendőrök megállapították, hogy a férfi ellen körözés van érvényben, a francia hatóság emberölés elkövetése miatt adott ki ellene európai elfogatóparancsot.

Forrás: police.hu

A külföldi férfi a rendőröknek azt nyilatkozta, hogy katonai múltja van és harcolni utazott volna Ukrajnába.

A rendőrök a férfi autójából három kést foglaltak le, emiatt közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel visszaélés szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában