Laza

2022.03.23. 09:09

Ittasan kerékpározott a tiszaadonyi fiatal - elképesztő, mit tett miután kiengedték a rendőrségről

Hatóság félrevezetése miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a 25 éves férfi ellen, aki az éjszakai órákban Vásárosnaményból nem tudott hazamenni, ezért valótlan bejelentést tett a rendőrségre, azért, hogy a rendőrök a meghallgatása után őt hazavigyék.

Forrás: MTI

A fiatal férfit 2021 szeptemberében, este 10 óra körül ittas  kerékpározás miatt Tiszaadonyban igazoltatták, majd szabálysértési eljárás lefolytatására bevitték a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra. Innen éjfél körül engedték ki.

 

A vádlott az éjszakai órákban nem tudott hogyan hazamenni Tiszaadonyba, ezért hajnali 01 óra körül egy nyilvános fülkéből betelefonált a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra, miszerint a belvárosban ismeretlenek ellopták a pénztárcáját, a benne lévő 60.000,- Ft készpénzzel és egy 200.000,- Ft értékű arany nyaklánccal.

 

A rendőrjárőrök őt meghallgatták, majd rendőrautóval tiszaadonyi otthonába hazaszállították.

 

A lopás miatt indult büntetőeljárásban kiderült, hogy a férfi bejelentése valótlan volt, tőle nem tulajdonítottak el sem készpénzt, sem ékszert, a férfi célja a valótlan bejelentéssel az volt, hogy őt a rendőrök a hajnali órákban hazaszállítsák.

 

A vádlott a valótlan bejelentéssel a hatóságot félrevezette, a rendőrséget feleslegesen dolgoztatta, az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Címkék#taxi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában