Nyíregyháza

2022.03.31. 08:25

Könnyfakasztó iskolai történet, megbánással - miatta ürítették ki az Eötvöst

A fiú önként ment el a rendőrségre és azt mondta, véletlenül nyomta meg a könnygázspray tetejét.

KM

Megszüntette a rendőrség az eljárást azzal a 16 éves fiúval szemben, aki könnyfakasztó gázt fújt ki a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium öltözőjében. 
 


Elmaradt az órájuk 

 


Ahogy arról beszámoltunk, február 8-án kora délután nagy erőkkel vonult ki a rend­őrség, a mentők és a katasztrófavédelem a nyíregyházi középiskolába, mert több diák és felnőtt rosszullétre panaszkodott. 
Az iskolát kiürítették, a szakemberek az épületet átszellőztették. Szerencsére mérgezést vagy egyéb sérülést senki nem szenvedett. Az eseményről a helyszínre érkező sajtó élőben számolt be, így már a délutáni hírekben is lehetett hallani róla. Az iskola 16 éves tanulója már otthon tartózkodott, amikor tudomást szerzett a történtekről, és önként elment a városi kapitányságra elmondani a történteket. Előadta, hogy két barátjával testnevelésórára készültek a fiúöltözőben, és megtudták, hogy elmarad az óra. Ekkor elővette a magával hordott gázsprayt, hogy megmutassa társainak. Eközben véletlenül megnyomta a palack tetejét, amitől kisebb mennyiségű gáz került az öltöző légterébe. Ő és két társa nyugodt volt, mert nyitott ablak mellett történtek az események, csakhogy a huzat miatt az öltözőben és a környező helyiségekben a gáz szétterjedt. 
 


Figyelmeztetést kapott 

 


A rendőrség gyanúsítottként, garázdaság miatt hallgatta ki a diákot, aki őszintén elmondta ekkor is a történteket, illetve két társa is megerősítette a vallomását. 
– A rendőrség az eljárást megszüntette, mert garázdaságot csak szándékosan lehet elkövetni, ám ebben az ügyben azt állapították meg, hogy véletlenül fújta ki a könnygázt a gyanúsított, s nem akart erőszakos magatartást tanúsítani. Ugyanakkor a könnyfakasztó spray a közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősül, melyet közterületen, nyilvános helyen nem szabad magunknál tartani, mert ez szabálysértésnek minősül. 
– A szabálysértési hatóság éppen ezért figyelmeztetésben részesítette a diákot – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő. 

 

 

Címkék#Eötvös

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában