Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.03.09. 15:49

Több alkalommal késsel sebesítette meg élettársát az asszony egy szabolcsi településen

Jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa a 2022. március 08-án tartott nyilvános ülésen helybenhagyta a Fehérgyarmati Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben G.É. vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete és kapcsolati erőszak bűntette miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

 

Az ítéleti tényállás szerint G.É. vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel Szabolcs megyében. Az asszony italozó életmódja miatt gyakoriak voltak közte és élettársa között a veszekedések, vitatkozások. 


2020. október 15. és 2021. június 11. napja között az asszony a veszekedések során több alkalommal megszúrta késsel élettársát különböző testtájékon. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban tekintettel a bántalmazások módjára és a keletkezett sérülésekre, megállapítható, hogy a vádlott szándéka valamennyi esetben 8 napon túl gyógyuló, súlyosabb sérülések okozására irányult.

 

A Nyíregyházi Törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy az asszony a cselekményeit ittas állapotban követte el és ahhoz eszközt is használt. Enyhítő körülményként értékelte azonban a bíróság, hogy büntetlen előéletű és beismerte a bűncselekmények elkövetését.

 

Az ítélet jogerős.

 

- Nyíregyházi Törvényszék -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában