Nyíregyháza

2022.04.29. 11:18

A kórházban lépett a bűn útjára a nő

Lopás miatt emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki kórházi tartózkodása alatt egy betegtársától lopta el a szekrényében tartott pénztárcáját.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A középkorú nő légzési nehézségek miatt került 2022 januárjában kórházba. Mivel betegsége kevésbé volt súlyos, mint a betegtársaié, ezért rendszeresen megkérték arra, hogy a büféből vásároljon nekik, így több kórterembe is bejáratos volt.

Az egyik alkalommal, mikor a folyosón sétált, kifigyelte, hogy a sértett nem tartózkodik a szobájában, a betegtársai pedig alszanak, ezért odament az ágyához, és a kisszekrényből ellopta a pénztárcáját. Ezt követően kisietett az udvarra, majd ott a tárcából kivette a benne lévő 10.500 Ft készpénzt, a tárcát pedig a sértett személyes okmányaival eldobta.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy - a lopás miatt néhány hónapja már elítélt - nőt a bíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában