Rendőrség

2022.04.29. 13:21

Csellengőkre vadásztak a zsaruk Vásárosnaményban

A program célja kettős; a fiatalok védelme, és felelősségérzetük fokozása.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai közösen tartottak ifjúságvédelmi ellenőrzést Vásárosnaményban 2022. április 26-án. A rendőrök több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a diákok igazoltan maradtak távol az iskolai foglalkozásoktól.

A rendőrség együttműködő szervezetekkel az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e. Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen.
Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót az illető beleegyezése nélkül.

Légy mindig gyanakvó az idegenekkel szemben, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják.
Ne indulj haza egyedül esti órákban, kérd szüleid, gondviselőid segítségét a hazajutáshoz!

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámát.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában