Nyíregyházi Járási Ügyészség

2022.04.08. 12:24

Éveken keresztül zsarolta osztálytársát

Zsarolás miatt emelt vádat az ügyészség egy 15 éves fiúval szemben, aki éveken keresztül kötekedett egyik osztálytársával, akitől napi rendszerességgel kisebb összegeket kért, majd amikor nem adott meg is verte.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a most 15 éves vádlott és a sértett évek óta osztálytársak az egyik nyírbátori általános iskolában. A vádlott már évekkel ezelőtt az 5. osztályban kötekedni kezdett az egyik fiú osztálytársával, majd a helyzet a következő tanévben még rosszabbra fordult, ekkor már a rendszeres piszkálás mellett arra is kérte a fiút, hogy zsebpénzéből napi rendszerességgel 100-200 forintokat adjon át neki, amit az iskolai büfében szendvicsre, édességre és üdítőre költött.

 

A 2020-2021. tanévben a vádlott még durvábban lépett fel a sértettel szemben, naponta kötekedett vele, csipkedte, ütögette, rendszeresen elvette ceruzáit, tollait, és továbbra is rendszeresen kérte tőle a 100-200 forintokat. Ha a sértett nem akart neki pénzt adni, azzal fenyegette, hogy megveri. Ez 2021 januárjában be is következett, miután a sértett nem adott neki 200 forintot, őt megrúgta és a hátán megütötte.

 

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a fiatalkorút évekre küldje javítóintézetbe.

 

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#zsarolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában