katasztrófavédelem

2022.04.06. 08:14

Gázszivárgás a Tünde utcán

Ötszáz-ötszáz négyzetméteres szabadtéri tűz keletkezett tegnap a nyíregyházi Aranykalász soron és a nagyecsedi Móricz Zsigmond utcánál, a töltésparton. A lángokat a nyíregyházi hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók fékezték meg gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal.

 

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő Nyíregyházán, egy Mező utcai lakásban. A város hivatásos tűzoltóinak mérései magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét a lakásban, ahol a jelzés idejében egy nyílt égésterű gázkazán üzemelt. A mentők a lakásból egy embert kivizsgálásra kórházba szállítottak. A gázszolgáltató szakembere a kazán használatát a műszaki felülvizsgálatig megtiltotta. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Favágási munkálatok közben sérült meg egy használaton kívüli épület külső falsíkján elhelyezett gázvezeték tegnap a nyíregyházi Tünde utcán. A helyi hivatásos tűzoltók megszüntették a gázszivárgást, majd biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában