Katasztrófavédelem

2022.04.05. 10:09

Gázszivárgás! Munkagép okozta a bajt

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Gáz gerincvezetéket sértett meg egy munkagép tegnap reggel Demecser és Székely között. A gázszolgáltató kiérkezéséig a nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók a helyszín biztosítását végezték, kéziszerszámok segítségével, teljes légzésvédelemben kiásták a sérült vezetékszakaszt, majd a helyszínre érkező gázszolgáltató munkatársai a gázszivárgást megszüntették. A helyreállításig háromszáz környékbeli fogyasztó maradt szolgáltatás nélkül. A katasztrófavédelem iparbiztonsági káreseti helyszíni szemlét végzett. Személyi sérülés nem történt.

 

Füstölés volt tegnap hajnalban egy nagykállói cég csarnoképületének leválasztott, hatvan négyzetméteres trafóházában. Az épületben dolgozó nyolc ember elhagyta a helyiséget. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelemben felderítettek, elkezdték az épület átszellőztetését és egy vízsugárral biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig. Áramtalanítást követően avatkoztak be a tűzoltók, több kapcsolószekrény égett, a lángok másra nem terjedtek át.  Személyi sérülés nem történt.

 

Lerakódott korom izzott egy kisszekeresi családi ház kéményben hétfőn. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Lakosságvédelmi intézkedés nem történt, az esetről értesítették a kéményseprőket.

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában