Bűnügy

2022.04.21. 11:23

Jogerős ítélet a börtönőrre támadó nő ügyében

A Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben B.T.-né vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt – mint erőszakos, többszörös visszaesőt – 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Tiszalök, 2013. július 27. Egy õr a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet sétaudvarát ellenõrzi 2013. július 24-én. Északkelet-Magyarország négy büntetés-végrehajtási (bv) intézetében az országos átlagot meghaladó, 200 százalékos a telítettség, közölte Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára 2013. július 10-én a debreceni bv-intézetben, ahol átadta az új bástyafalat és õrtornyot. Mivel az utóbbi két évben nõtt a fogvatartottak száma, a következõ három évben bõvítik az északkelet-magyarországi bv-intézeteket, és zöldmezõs beruházás keretében új, ezerszemélyes börtönt is építenek. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A vádlott jogerős fegyházbüntetését tölti a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, mely során 2021. január 19-én a reggeli órákban konfliktusba keveredett zárkatársával, aki emiatt a zárka ajtaját ütni kezdte. Ezt észlelte a szolgálatban lévő körletfelügyelő, ezért belépett a zárkába. 

Ekkor a vádlott az általa korábban kettétört fém felmosónyéllel a kezében a körletfelügyelőre támadt és azzal több alkalommal megütötte őt.

 A vádlottat magatartása folytatásában a többi fogvatartott akadályozta meg, akik a földre nyomták, majd kicsavarták a kezéből a felmosónyelet. A körletfelügyelő a bántalmazás során 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabása végett fellebbezést jelentett be vele szemben.

A törvényszék határozatával az elsőfokú bíróság ítélete jogerőre emelkedett - közölte a Nyíregyházi Törvényszék.


 

Címkék#börtön

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában