Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.04.13. 08:22

Újra sok helyen kapott lángra az aljnövényzet

Tíz hektáron, foltokban lángolt a nádas tegnap napközben a nagyhalászi Hosztán dűlőnél. A 4145-ös út mellett, Ajaknál négy hektáron égett foltokban a száraz fű. Előbbi helyszínen az ibrányi önkormányzati tűzoltók, utóbbinál a kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be. Az esti órákban Apagy és a Leveleki tó között egy hektáron égett a nádas. A lángokat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Kipattant egy szikra egy nyírmeggyesi lakóház cserépkályhájából, amely a körülötte lévő bútorokat begyújtotta. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral oltották el a tüzet, majd az épületet átszellőztették. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Lerakódott korom izzott egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében, Jármiban. A mátészalkai hivatásos tűzoltók távolították el a parázsló részeket. Az ingatlan fűtése más módon megoldott, az esetről értesítették a kéményseprőket - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában