Brutális jelenet

2022.05.19. 08:48

"Boxolni" hívta, helyette elgázolta haragosát - vádat emeltek (videó)

Emberölés bűntettének kísérletével vádolja az ügyészség azt a 22 éves férfit, aki gépkocsijával elütötte haragosát.

A vádlott régóta ismerőse egy helybéli nőnek, aki viszont 2021. év elején élettársi kapcsolatot létesített a sértettel. A vádlott ezt nem nézte jó szemmel, interneten többször írt a nőnek, őt találkozókra hívta. A vádlott közeledését nem vette jó néven a sértett, aki próbálta megbeszélni a konfliktust, de nem járt eredménnyel.

2021. március 23-án este a vádlott és a sértett megint interneten beszélgettek és elhatározták, hogy másnap 13 órakor találkoznak a szabolcsi település központi helyén, ahol a vitájukat „leboxolják”. A megbeszélt időpont előtt a sértett gyalog indult a helyszínre, amit tudatott a vádlottal is, aki viszont gépkocsival tartott oda. Ahogy a vádlott meglátta az út szélén sétáló sértettet, gépkocsijával 60-65 km/h sebességre gyorsított, majd a kormányt a sértett irányába fordította, így akarta őt elütni.  A sértett a gépkocsi hangjára felfigyelt, megfordult, el is ugrott a jármű elől, de ennek ellenére az a bal lábát elérte. 

A sértett élete a véletlenen múlott, a vádlott szándéka arra irányult, hogy megölje őt.

A gázolás után a vádlott a helyszínen maradt, de nem nyújtott segítséget a sértettnek, hanem azt kiabálta neki, hogy „Mondtam, hogy úgy is meghalsz!” A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, akkor a bíróság öt év börtönbüntetésre ítélje, öt évre tiltsa el a közügyektől, illetve a járművezetéstől is.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A videó YouTube csatornánkon is elérhető!

 

Borítókép: Ügyészség

Címkék#gázolás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában