Verekedés

2022.05.21. 10:28

Miért törte el diáktársa orrát a 17 éves fiú?

Megdöbbentő eset a szatmári gyermekotthonban!

KM

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Eltörte a diáktársa orrát egy 17 éves fiú a szatmári gyermek­otthonban, de arra sem ő, sem a másik fél nem tudott értelmes magyarázatot adni, hogy mindez miért történt – vezetett fel egy újabb esetet dr. Szilágyi László. 

Eltört az orrcsontja 

A vádlott és a sértett is a gyermekotthon lakója. 2020 szeptemberében egyik este az intézmény udvarán tartózkodtak, ahonnan nevelőjük felszólítására elindultak szobáik felé. A folyosón egymással szembe találkozott a sértett és a vádlott, de kitérni egyikőjük sem akart, ezért lökdösődés támadt köztük – ismertette a vádirat lényegét a megyei főügyészség sajtószóvivője. – Kölcsönösen megragadták egymást, birkóztak, és a vádlott ellökte a társát, aki ráesett a folyosón lévő padra, s eltört az orrcsontja. 

Egyszer sem jelent meg 

– Az ügyészség előbb nem emelt vádat a fiúval szemben, hanem felfüggesztette az eljárást, és elrendelte a pártfogó felügyeletét, azonban a pártfogó arról tájékoztatta a fiatalkorúak ügyészét, hogy egyszer sem jelent meg nála a fiú, még telefonon sem mentette ki magát. Ez azt jelenti, hogy súlyosan megszegte a pártfogó felügyelet szabályait, ezért az ügyészségnek vádat kellett emelnie vele szemben. A vád­iratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a Mátészalkai Járásbíróság bocsássa próbára a vádlottat – tájékoztatott dr. Szilágyi László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában