Bűnügy

2022.05.13. 10:39

Munkaadójától lopott a gyógyszerész

6 és fél millió forintot lopott munkaadójától a gyógyszerész, majd a helyszínt úgy rendezte meg, mintha betörés történt volna.

Fotó: Shutterstock

A vádlott az egyik nyírségi város patikában dolgozott gyógyszerészként. 2020 novemberében késő este egyedül maradt a gyógyszertárban, ekkor határozta el a lopást.

A 22 órai zárás előtt bement munkatársa dolgozószobájába, az ott tárolt pénzkazettákat feltörte, és a bennük tárolt közel 6 és fél millió forint készpénzt magához vette. Ezt követően a vádlott úgy állította be a helyszínt, mintha az épületbe idegen személy tört volna be, még a pihenőhelyiség ablaküvegét is beütötte, majd távozása előtt a riasztórendszert is élesítette.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást. Egy hét elteltével a vádlott egy lenyomozhatatlan e-mail címről a munkatársainak üzenetet küldött, melyben elárulta az eltulajdonított készpénz feltalálási helyét. A rendőrök a megjelölt helyen, a belvárosi templom előtt, az egyik fa tövében elásva, megtalálták a nylonba csomagolt pénzt, így a lopással okozott kár megtérült.

Az ügyészség a férfit lopás minősített esetével vádolja. Amennyiben a bűncselekmény

elkövetését - az előkészítő ülésen - beismeri, és lemond a tárgyalásról vele szemben 2 év börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabására tesz indítványt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

 

Címkék#lopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában