Mátészalka

2022.05.06. 12:44

Segítségnyújtás nélkül távozott az idős férfi Mátészalkánál

Nekiütközött az előtte álló autónak, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy van-e sérült, továbbhajtott

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével vádolja az ügyészség azt az idős férfit, aki tavaly ősszel egy kereszteződésben, figyelmetlensége miatt nekiütközött az előtte álló autónak, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy van-e sérült, továbbhajtott.

Az idős férfi 2021 októberében a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett a 49-es számú főút, amikor Mátészalka térségében egy útkereszteződésben későn észlelte az előtte az úttesten várakozó és balra kanyarodni szándékozó sértettet. A vádlott hirtelen fékezett, azonban megállni már nem tudott, és nagy erővel nekiütközött a személygépkocsi hátsó részének. Az ütközéstől a járművet vezető nő könnyebben megsérült.

A balesetet okozó férfi a gépjárművéből kiszállt, körbejárta a saját személygépkocsiját, majd ránézett a sértett jelentősen megrongálódott járművére is, azonban ezt követően ahelyett, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben bárki megsérült-e, beült az autójába, és segítségnyújtás nélkül távozott.

A büntető eljárás során a vádlott és védője kérték a közvetítői eljárás lefolytatását, ugyanis a férfi hajlandó lett volna a sérült nőnek anyagi jóvátételt fizetni, azonban az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a férfi tette társadalmilag elítélendő, és a közlekedési bűncselekmény miatt vele szemben a közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabása nem mellőzhető, melynek kiszabására kizárólag bírósági eljárás keretében kerülhet sor.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában