Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.06.08. 13:44

Családi hagyaték miatt támadt egy pár a rokonaira Nagykállóban

Csákánnyal ment a testvérének, a párja az idős asszonyra támadt...

Illusztráció: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

Illusztráció: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. június 8-án felfegyverkezve elkövetett garázdaság, önbíráskodás és magánlaksértés bűntette miatt indult eljárásban 2022. július 8-ig elrendelte R.O. és V.E.M. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak élettársak; 2022. június 5-én a kora esti órákban megjelentek R.O. gyanúsított testvérének nagykállói házánál, ahol azzal fenyegették meg a lakás tulajdonosát és az éppen ott tartózkodó édesanyját, hogy rájuk gyújtják a lakást, illetve megölik őket, ha nem fizeti ki részükre a férfit (R.O. gyanúsítottat) megillető 600 ezer forint összegű apai hagyatékot. Amikor a férfi testvére közölte velük, hogy nem tudja kifizetni az összeget, a gyanúsítottak fenyegetőzve távoztak a helyszínről, majd kis idő múlva egy csákánnyal és lapáttal kezükben tértek vissza. 

Ismételten életveszélyesen megfenyegették az ott tartózkodókat, majd R.O. gyanúsított a kezében lévő csákánnyal betörte a lakás utcafrontra néző ablakát. Ezt követően a gyanúsítottak beszaladtak a lakás udvarára, ahol R.O. gyanúsított a kezében lévő csákánnyal a lakásból kilépő másik testvérére támadt, majd az udvaron dulakodás alakult ki közöttük. Ezalatt V.E.M. gyanúsított a lakás tulajdonosának édesanyjára támadt rá az udvaron. Az idős asszonynak a helyszínen lévő egyik rokon sietett a segítségére, aki megakadályozta a tényleges bántalmazást.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek. Mivel legutóbbi elítélésük óta kevesebb mint egy hónap telt el, a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezésük esetén újabb bűncselekményt követnének el, vagy megnehezítenék a bizonyítást azzal, hogy a büntetőeljárásban részt vevő személyeket, tanúkat megfélemlítenék vagy megkísérelnék befolyásolni. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be vele szemben - tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Címkék#nagykálló
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!