Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.06.08. 08:06

Egy símaszkos férfi vezetésével jutottak be az országba Beregdarócnál

A négy ukrán férfit elfogták.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Költségvetési csalás minősített esete miatt emelt vádat az ügyészség négy ukrán férfi ellen, akik két hete, a zöldhatáron, a hátukon cipelve több, mint 8000 doboz cigarettát csempésztek az országba.

A négy férfit ismeretlen társuk bírta rá arra, hogy fejenként 30 ezer forintért cigarettát juttassanak át a zöldhatáron, Magyarországra. A vádlottak a megállapodásnak megfelelően 2022. május 18-án, sötétedés után, a határ ukrán oldalán találkoztak megbízójukkal, akitől átvettek 12 csomagot, több mint 8000 doboz magyar adójegy nélküli cigarettával.

Egy általuk nem ismert, símaszkot viselő férfi vezetésével Beregdaróc térségében a zöldhatáron keresztül bejutottak az ország területére, azonban rövid időn belül a pénzügyőrök elfogták őket. Ekkor a hátukon cipelt kartondobozokat eldobálták. A lefoglalt cigaretták után, törvényes behozatal esetén, közel 14 millió forint közterhet kellett volna megfizetni vám, jövedéki adó és általános forgalmi adó adónemekben.

A büntetlen előéletű vádlottak beismerték a bűncselekményt, ezért az ügyészség velük szemben - tárgyalás nélkül - végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt - tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában