Bűnügy

2022.06.29. 15:28

Társkereső oldalakon vadászott - 100 milliót csalt ki a férfi

Megszületett az ítélet.

Fotós: Shutterstock

Jogerős a bíróság ítélete, mellyel 7 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, aki magát pilótának kiadva csalt ki több, mint 100 millió forintot a sértettektől. 

 A Nyíregyházi Járásbíróság 2022. június 22-én meghozott ítéletével csalás, lopás, közokirattal visszaélés és közokirat-hamisítás bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte G.Zs.I. vádlottat. A bíróság ezen túlmenően több, mint 100 millió forint kártérítés megfizetésére is kötelezte a férfit a sértettek részére.

Az ítélet kihirdetésekor az ügyészség, a vádlott és védője is 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozataik megtételére. Mivel a jogorvoslati nyilatkozatok megtételére nyitva álló határidő alatt senki nem jelentett be fellebbezést, az ítélet jogerőre emelkedett.

Az ítéleti tényállás alapján a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon álnéven ismerkedett meg a sértettekkel, akikkel érzelmi kapcsolatba került. A férfi valótlanul azt állította a sértetteknek, hogy pilótaként dolgozik így jó anyagi körülményekkel rendelkezik, befolyásos kapcsolatai vannak és több üzleti befektetéssel is bír.

Kapcsolataik során a vádlott különböző indokokra hivatkozással - így például gépjármű- vagy ingatlanvásárlás okán, kedvező befektetési- vagy valuta átváltási lehetőségre hivatkozva -, a sértettektől, illetve azok hozzátartozóitól több, mint 100 millió forint készpénzt csalt ki. A vádlott az átvett pénzösszegeket megélhetésére fordította, nem állt szándékában sem azok visszafizetése, sem valuta- vagy ingatlan vásárlása. Emellett a csalások sértettjeitől, illetve hozzátartozóiktól készpénzt és értéktárgyakat is lopott, közokiratokat vett magához.

A bíróság által tartott előkészítő ülésen a vádlott beismerte a bűncselekmények elkövetését a vádirattal egyezően és lemondott a tárgyalás jogáról. Akként nyilatkozott, hogy megbánta tettét és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az általa okozott kárt a sértettek részére megtérítse - közölte szerkesztőségünkkel a Nyíregyházi Törvényszék.

Címkék#csalás
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!