Bűnügy

2022.07.04. 10:34

Illegális készítményekkel buktak le Beregsuránynál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Beregsuránynál különböző típusú és kiszerelésű engedély nélküli állatgyógyászati készítményeket találtak.

Fotó: Shutterstock

A pénzügyőrök két nap eltéréssel ellenőrizték azokat a járműveket Beregsuránynál, amelyekben Magyarországon nem forgalmazható állatgyógyászati termékekre bukkantak.

Forrás: NAV

A két esetben közös, hogy a sofőrök csupán két doboz cigarettát jelentettek be határátlépésükkor. A tételes vizsgálaton akadt fenn mindkét autó, és míg az elsőnél a csomagterében, a pótkerék alatt és a hátsó ülések mögötti gyári üregből került elő 80 Profiverm gél, addig a második csomagtartójában, egy befőttes kartondoboz duplikált aljában, és a járművezető személyes holmijai között 100 doboz Barier Super elnevezésű termék lapult.

Forrás: NAV

A különböző típusú, állatoknak szánt készítmények behozatalára egyik férfi sem rendelkezett engedéllyel, így a pénzügyőrök a termékeket lefoglalták - tájékoztatta szerkesztőségünket a NAV. 

Címkék#gyógyszer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában