Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.20. 08:39

Családi ház szobája égett Nyírtasson, melléképület lángolt Ópályiban

Katasztrófavédelmi összefoglaló.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Felújítás alatt álló várépület pincerészében égtek három négyzetméteren légcserélő berendezések, padlódeszkák, valamint a pincében tárolt szigetelőanyagok és szaniter áruk Kisvárdán kedd hajnalban. A tűzesethez több járművel a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik teljes légzésvédelem mellett két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűz keletkezési körülményeinek megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult.

Két személygépkocsi ütközött Mátészalkán, a Rákóczi és az Alkotmány utca kereszteződésében kedden. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a közúti akadályt.

Melléképület égett Ópályiban, a Dankó István utcában tegnap. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Nyolcszáz méter hosszan a töltéspart Bujon, Tiszabercelen nyolcszáz négyzetméteren a száraz fű égett, amelyet az ibrányi önkormányzati tűzoltók oltottak el kéziszerszámokkal. Mátészalkán ötven négyzetméteren kommunális hulladék, Paposon, a Kápolna utcában fél hektáron erdő aljnövényzete lángolt. A mátészalkai hivatásos tűzoltók számolták fel a tűzeseteket.

Kombájn fékdobja izzott Újfehértón, a Nyíregyházi úton kedden. Az összegyűlt kukorica szár a forgó alkatrészek súrlódása miatt izzani, égni kezdett. A helyszínen lévők kézi tűzoltó készülékekkel a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a tűz oltását megkezdték, a beavatkozók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást.

Két személygépkocsi ütközött Nyírmadánál, a vasúti átjáró előtt kedden. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanítottak, majd megszüntették a közúti akadályt.

Családi ház egyik szobájában égtek berendezési tárgyak Nyírtasson, a Dózsa úton tegnap. A kisvárdai hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat, két vízsugárral.

Szabolcsbákán ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A tűz továbbterjedt a környezetében lévő melléképületre is, a záhonyi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában