Nyíregyháza

2022.07.07. 11:20

Két daruval emelték a magasba a sérült vasúti kocsit Nyíregyházán (fotók)

A két tűzoltó daru sikeresen megemelte a vasúti járművet.

Darukezelési gyakorlatot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán Nyíregyházán.

A tűzoltó daruk együttes alkalmazásának gyakorlására, a közösen végrehajtott emelési műveletek begyakorlására, valamint a vasúti személyszállító járművek emelésében tapasztalatszerzés céljából szervezett gyakorlaton a Nyíregyházi és a Debreceni Hivatásos Tűzoltóparancsnokság darukezelő állománya vett részt. A vasúti személyszállító járművek emelési jellemzőit ismertették a résztvevőkkel, majd ezt követően a két tűzoltódaru emelési gyakorlata következett. A gyakorlat során alkalmazott tűzoltó szerek teherbírása külön-külön 35 és 60 tonna, 24,5 méter hosszúságú vasúti személyszállító kocsi 37 tonnát nyomott. A vasúti kocsi, amelyet a gyakorlatozó állomány a tűzoltó daruk segítségével megemelt nem volt ismeretlen néhányuk számára, ugyanis ez a jármű szenvedett balesetet tavaly áprilisban Újfehértónál, amikor a vasúti átjáróban mezőgazdasági vontatóval ütközött a vonat.

Az emelésnek, illetve az emelés irányításának kiemelten fontos része a két daru közötti összhang, amely a gyakorlaton teljesült is, ugyanis a két tűzoltó daru sikeresen megemelte a vasúti járművet.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Fotók: Dudás Szilvia tű. fhdgy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában