Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.26. 20:00

Féltékeny volt, megfojtotta a feleségét Ököritófülpösön

Újév hajnalán, az éjféli koccintás után puszta kézzel fojtotta meg az asszonyt a férfi.

Helyszínelők a családi háznál

Fotó: police.hu

Emberöléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészség azt a férfit, aki féltékenységből megfojtotta feleségét, majd önmagával is végezni akart – az esetről dr. Szilágyi László, a főügyészség szóvivője tájékoztatta lapunkat.

A vádirat lényege szerint a negyvenes éveiben járó vádlott együtt élt az egyik szatmári faluban a feleségével, de a kapcsolatuk megromlott. A férfi ugyanis azzal gyanúsította a feleségét, hogy megcsalta, ezért féltékeny volt rá.  A nő tagadta, hogy megcsalta volna a férjét, és a rokonság is többször nyugtatta, s arra kérték, ne kételkedjen az asszony hűségében.

Tavaly december 31-én a család és a rokonok együtt szilvesztereztek, de a férfi ebben nem vett részt.

Megvágta az ereit

Az éjféli koccintás után nem sokkal a férj szóváltásba keveredett a feleségével, az ágyban fekvő nő nyakát szemből megragadta, majd olyan erővel megszorította, hogy az asszony a helyszínen meghalt. Ekkor a vádlott a konyhában magához vett egy kést, többször megvágta az ereket a csuklóján, ezután hipót is ivott, de nem halt meg. Reggel 7 órakor felhívta a rendőrséget telefonon, és közölte, hogy megölte a feleségét.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását, a bíróság 13 év börtönbüntetésre ítélje. Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék fog hozni – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában