Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.29. 09:01

Nem engedték részegen felszállni a Baktalórántházára közlekedő buszra - Őrjöngeni és rongálni kezdett

Garázdaság miatt kell bíróság elé állnia.

Garázdaság miatt kell bíróság elé állnia annak a férfinak, aki két hete ittasan próbált felszállni egy menetrendszerinti buszra, de mivel ezt a buszsofőr megtagadta, őrjöngeni és rongálni kezdett.

A 25 éves vádlott július 12-én este erősen ittas állapotban akart felszállni a Baktalórántházára közlekedő menetrendszerinti buszjáratra, azonban a buszsofőr látva az utazásra alkalmatlan állapotát, ezt megtagadta, és felszólította, hogy szálljon le a járműről. A fiatalember szitkozódni kezdett, trágár szavakat kiabált a sofőr felé, majd leszállva a buszról leköpte őt.

Ezt követően a buszvezető bezárta a jármű ajtaját, ezért a vádlott rugdosni kezdte a busz oldalát, valamint az ajtót és a visszapillantó tükröt is ütlegelte, megrongálva azokat. A férfi erőszakos magatartásán az utasok megbotránkoztak.

A buszsofőr a vádlottal szemben tettleges becsületsértés miatt nem kérte az eljárás lefolytatását, és a busztársaság is lemondott a rongálási kár megtérítéséről, így csak garázdaság miatt kell felelnie a bíróságon.

Amennyiben a büntetett előéletű vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a tárgyalásról, úgy az ügyészség vele szemben 80 nap elzárás büntetés és 300.000 Ft. pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában