Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.01. 11:29

Nem létező albérletet hirdetett Nyíregyháza belvárosában a 23 éves férfi - Ez várhat rá

Évekre börtönbe kerülhet az a fiatalember, aki a könnyű pénzszerzés reményében fényképes albérleti hirdetésekkel, olyan ingatlanokat adott ki bérbe, amelyekkel egyáltalán nem rendelkezett.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

A 23 éves fiatal férfi 2021 decemberében szívességből lakott néhány hetet nyírteleki ismerőseinél, amikor elhatározta, hogy a gyors pénzhez jutás érdekében, az egyik népszerű hirdetőoldalon, álnéven, valótlan lakásbérletre vonatkozó hirdetést tesz közzé. A vádlott által feladott fényképes hirdetésre jelentkező sértetteket a férfi megtévesztette, elhitette velük, hogy Miskolcon, illetve Nyíregyháza belvárosában rendelkezik lakásokkal, amit ki szeretne adni.

Miután - a kedvező bérleti díj miatt - a sértettek ráálltak az üzletre, a csaló az őt befogadó ismerősének bankszámla számát adta meg a bérleti díj átutalásához, majd annak élettársát kérte meg az összegek bankkártyáról történő felvételére. A vádlott őket is megtévesztette, valótlanul azt állította, hogy ezen összegek rokonai által nyújtott anyagi támogatások.

A férfi néhány nap alatt 175.000 Ft-ot csalt ki három sértettől.

Ha a bíróság bűnösnek találja, és börtönbüntetésre ítéli, éveket kell a rácsok mögött töltenie, ugyanis el kell rendelni annak a két felfüggesztett szabadságvesztés büntetésnek a végrehajtását is, amit korábbi csalások miatt kapott.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában