Ez bizony állatkínzás!

2022.07.15. 10:37

Szavak sincsenek rá, hogy mit tett a szabolcsi nő a kutyával!

Állatkínzás miatt kell felelnie annak a nőnek, aki családjával együtt külföldre költözött, és a lakatlan ingatlan udvarán magára hagyta keverék kutyáját.

Fotós: illusztráció / Shutterstock

A nő és családja már korábban is külföldön élt, de pár éve hazaköltöztek, és vettek egy házat Tiszanagyfaluban. Ekkor két kutyát is beszereztek. 2022 márciusában úgy döntöttek, hogy végleg visszaköltöznek Németországba.

A vádlott ekkor ez egyik kutyát elajándékozta, a másikat viszont nem tudta. Így amikor elköltözött, a közepes testalkatú, staffordshire terrier fajtájú keverék kutyát felügyelet nélkül a lakatlan portán hátra hagyta.

Az állat csak azért nem pusztult el, mert a vádlott szomszédja az állatot sajnálatból minden nap megetette és friss vízzel látta el.

A kutya az elhanyagolt életmód miatt betegséget szenvedett, nála szív és bőrférgesség alakult ki, mely a szakszerű orvosi segítségnek köszönhetően gyógyítható volt, azonban ellátás nélkül a kutya elpusztulásához vezetett volna.

Aki gerinces állatát elűzi, elhagyja, vagy kiteszi állatkínzás vétségét valósítja meg, ezért a nőnek tettéért bíróság előtt kell felelnie.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában