Sziréna

2022.07.08. 20:00

Szörnyű karambol volt

Hárman meghaltak két kamion és egy traktor ütközésekor.

LTL

Tűzoltók dolgoztak a kiégett kamionnál az 53-as főúton Solt közelében, a balesetben hárman meghaltak | Fotó: MTI, Donka Ferenc

Összeütközött két kamion és egy traktor az 53-as főúton Solt közelében a napokban, a balesetben hárman (a kamion sofőrjei és az egyik utasa) meghaltak - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A traktor vezetőjét kórházba vitték, ő könnyű sérülést szenvedett. A helyszíni információk alapján a traktort előzte az egyik kamion a nehezen belátható útszakaszon és frontálisan ütközött a másik kamionnal.

Szabolcs-Szatmár-Bereg közútjain is megszaporodtak a nagy méretű mezőgazdasági járművek, a nyári mezőgazdasági munkák idején szinte minden napszakban találkozhatunk velük.

– A mezőgazdasági munkagépek, a lassú járművek vezetői csak akkor hajthatnak fel a közútra, ha azt közúti jelzőtábla nem tiltja, vagy ha a mezőgazdasági munkaterület másként nem közelíthető meg. Érvényes hatósági jelzéssel, engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, a világító-, a fék-, valamint a jelzőberendezéseinek megfelelően kell működnie – mondta Bordás Béla nyíregyházi városgondnok, közlekedési és baleseti tudósító.

– A közúton közlekedő többi sofőrnek ezeket a járműveket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad csak megközelíteniük. Fel kell készülniük az átlagtól eltérő közlekedési manőverekre. A kellő oldaltávolság betartásával tudnak csak biztonságosan elhaladni mellettük. Az előzés is jóval veszélyesebb, ezért nagyobb odafigyelést és türelmet igényel a vezetőktől. Mivel a nagy méretű mezőgazdasági járművek lassan haladnak, beláthatatlan előzésbe nem szabad belekezdeni. 

Az alacsony sebesség növeli a ráfutásos balesetek kockázatát, türelmetlenné tesz egyeseket, és ez meggondolatlan előzésekhez vezethet. Fő az óvatosság, hisz mindenkit hazavárnak!

 

Címkék#baleset
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában