Túrricse

2022.07.27. 11:30

A 18 éves fiú megverte a hajléktalant, aki egy hónappal később elhunyt

Lapunk Facebook-oldalán érkezett kedd este egy jelzés: olvasónk szerint Túrricsén úgy megvertek egy férfit, hogy később belehalt a sérüléseibe.

Fotó: Shutterstock

Megkerestük a megyei főügyészséget, az esetről dr. Szilágyi László szóvivő adott tájékoztatást. 
– A nyomozás adatai szerint a 18 éves gyanúsított június 22-én este 9 óra körül kerékpárral indult a szomszédos faluba, hogy meglátogassa a gyermekét. Út közben megszólította a hajléktalanként élő sértett. Trágár kifejezéseket használt, szidta a fiatalember édesanyját, és ez felidegesítette a gyanúsítottat. Leszállt a kerékpárról, s többször ököllel megütötte a férfi fejét, egyszer meg is rúgta. Az idősebb férfi ráesett egy kupac építési törmelékre, a fiú pedig elhagyta a helyszínt. A sértettet a helyiek találták meg, értesítették a mentőket és a rendőrséget. A mentők kórházba szállították a férfit, aki a kezelések ellenére nem tért magához, és július 24-én elhunyt. A rendőrség már a bűncselekmény másnapján gyanúsítottként, súlyos testi sértés miatt hallgatta ki a 18 éves elkövetőt, aki részletes beismerő vallomást tett és aki szabadlábon védekezhet.

 A nyomozás folytatódik: az elhunytat igazságügyi orvosszakértők felboncolják, és megállapítják a halál okát – ennek eredményétől függően változhat a bűncselekmény minősítése – tette hozzá a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában