Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.01. 11:42

Vétlen volt az ütközésben a nyíregyházi sofőr, mégis elvették a jogsiját

Amikor rendőrt hívtak, akkor derült fény az igazságra.

Fotós: Illusztráció: Shutterstock

A közlekedési balesetben vétlen volt, ittas vezetés miatt azonban felelnie kell. A nulla tolerencia elvének megfelelően a jogosítványát is elvették a rendőrök, mert az előző esti alkoholfogyasztástól, még enyhén ittas állapotban ült volán mögé.

A 25 éves férfi az este folyamán nagyobb mennyiségű szeszesitalt, körülbelül egy liter whiskeyt-t fogyasztott, majd másnap délelőtt autóba ült, és Nyíregyházán közlekedett.

A Búza utcán szabályos előzésbe kezdett, azonban a megelőzendő gépjármű vezetője észrevett egy parkolóhelyet, és hirtelen balra kanyarodott, ezért a járművek összeütköztek.

Mivel a felelősség kérdésében nem tudtak megállapodni rendőrt hívtak, aki mindkét sofőrt megszondáztatta. Így fény derült a vádlott ittasságára.

A szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében az előző este elfogyasztott alkohol még nem bomlott le teljesen, enyhe fokú ittas állapotban vezetett, ezért az ügyészség vádat emelt ellene.

Ha a bíróság bűnösnek találja, pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat, amely miatt újra kell vizsgáznia.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!