Tiszavasvári

2022.08.11. 13:51

Drámai mentés! A tiszavasvári csónakázó tóba próbálta ölni magát!

Tóból mentett ki egy öngyilkosságra elszánt férfit a tiszavasvári rendőrök.

Forrás: police.hu

Már útközben felkészültek az életmentésre a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai, akik a Tevékenység-irányítási Központtól arra kaptak utasítást 2022. augusztus 7-én 18 óra 28 perckor, hogy menjenek a tiszavasvári csónakázó tóhoz, mert a bejelentő fia öngyilkossági szándékkal tart oda. A férfi testvére a tó partján várta a rendőröket. Tőle megtudták, hogy látta fivérét öngyilkossági szándékát kiabálva a víz felé szaladni, de nem tudta feltartóztatni, és azóta a nádas felől már egy csobbanást is hallott.

 

Tamás István és Lakatos Gyula rendőr főtörzsőrmesterek a tavat abból az irányból közelítették meg, amerről a csobbanást vélték hallani. Náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést, a rendőrök térdig gázoltak a vízbe, botokkal és kézzel törték a nádat, hogy láthatóvá váljon a vízfelszín, így haladtak a tavon körbe. Közben segítséget kértek, és a mentőszolgálatot is értesítették. Óráknak tűnő percekig kutattak, amikor Tamás István főtörzsőrmester a vízben állva szétnyitotta a nádat, és megpillantotta a parttól pár méterre a vízben félig elmerülve hanyatt fekvő férfit. Azonnal közelebb ment, megragadta a karját, és a part felé húzta, miközben próbált kommunikálni vele. Társának kiáltva jelezte, hogy megtalálta a férfit, akit kerestek és végül együttes erővel a biztonságos szárazföldre segítették. Mentése közben a 22 éves férfi magához tért, látható sérülése nem volt, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 

 

 

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában