Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.08.26. 14:25

Lekapcsolták a piricsei transzformátor-maffiát (videóval)

Tiborszállási rajtaütés vetett véget a több tízmilliós lopássorozatnak.

Fotók: police.hu

A Mátészalkai Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást hat piricsei lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a lopásra szakosodott társaság irányítója 2022 márciusa és augusztusa között alkalmanként változó társaival összesen 16 esetben hozhatók összefüggésbe Szabolcs megyében elkövetett villamos transzformátor berendezések ellopásával.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2022. augusztus 25-én hajnalban ütöttek rajta a három férfin, éppen amikor egy újabb transzformátort akartak ellopni Tiborszállás külterületén. A rendőrök a társaság elfogásakor az általuk használt autóban a bűncselekmények elkövetéséhez használt eszközöket és szerszámokat találtak és foglaltak le. További három társukat piricsei otthonukban fogták el a nyomozók, akiknél vélhetően a korábban eltulajdonított tárgyakból származó színesfémeket foglaltak le.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés során azonosították a transzformátorokból kiszerelt színesfémeket felvásárló két orgazdát is, akiknél a zsákmányt értékesítették. Összességében a lopásokkal több tízmillió forint kárt okoztak.

 

A rendőrök a hat férfit elfogásukat követően előállították a Mátészalkai Rendőrkapitányságra  és gyanúsítottként kihallgatták. Négy személyt őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásuknak indítványozására, valamint vizsgálják, hogy működésükhöz köthető-e további vagyon elleni bűncselekmények elkövetése - olvasható a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában