Katasztrófavédelem

2022.08.09. 08:42

Volt ahol hatezer négyzetméteren pusztítottak a lángok!

Hétfőn az alábbi tűzoltói beavatkozások történtek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Forrás: illusztráció / katasztrófavédelem

Az úttestre dőlt és akadályozta a forgalmat egy fa a Mátészalka és az Ópályi közötti úton hétfőn. A mátészalkai hivatásos tűzoltók szüntették meg a balesetveszélyt motoros láncfűrésszel.

Átszakította a szalagkorlátot és az árokban az oldalára borult egy nyerges vontató Nyíregyházánál tegnap. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak a balesethez, a jármű vezetőjét kiemelték, átadták a mentőknek majd áramtalanítottak.

Több szabadterületen keletkezett tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóegységei hétfőn. Nagycserkeszen százötven, Ópályiban kétszáz, Kántorjánosiban ötszáz, Penészleken ötezer, Tuzsér és Tiszabezdéd között hatezer négyzetméteren pusztítottak a lángok. Kótajban, a Dankó Pista utcában öt hektáros területen két méter szélességben kapott lángra a kukoricatábla, valamint ezer négyzetméteren erdő aljnövényzete. Nyírkátán, közel három hektáros területen vágástéri hulladék és erdő aljnövényzete lángolt. A beavatkozók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és gyorssugarakkal számolták fel a tűzeseteket.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában