Nagyhalász

2022.09.23. 11:26

Játszóteret rongáltak a vandál fiatalok Nagyhalászban - ez a következmény.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség folytatott eljárást két fiatalkorúval szemben, akik idén tavasszal rongálták meg a nagyhalászi játszóteret.

A két 15 éves fiú 2022. április 30-án a késő esti órákban barátaikkal a nagyhalászi önkormányzat fenntartásában lévő körbekerített játszótéren tartózkodtak, az ott lévő játékokon játszottak, amikor elkezdték kövekkel dobálni a mászóka plexiből készült buborék alakú ablakait, versenyezve, hogy azokat ki találja el. A dobásoktól két ablak betört.

Ezután a két fiú a játszótéren elhelyezett két szemetes tároló lemezfedelét is felhajtotta, amelyekről a festék lepattant.

Garázda viselkedésükkel 120.000.- Ft kárt okoztak az önkormányzatnak, amely ezidáig nem térült meg.

Az ügyészség a fiatalkorúakkal szemben garázdaság és rongálás elkövetése miatt nem emelt vádat, hanem az eljárást 1 évre felfüggesztette, lehetőséget adva a fiataloknak arra, hogy bebizonyítsák, hogy tudnak törvénytisztelő állampolgárokként élni, és iskolába járni. Ez idő alatt azonban pártfogóhoz kell járniuk - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Borítókép: ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában