Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.09.30. 10:56

Tele volt az autó zárjegy nélküli cigivel - Így bukott le a dögei férfi

Fotó: Ügyészség

A Nyíregyházi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy 24 éves férfi ellen, aki több mint 5 millió forint értékű cigarettát szállított megrendelésre.

A dögei férfi nehéz anyagi helyzete miatt idén nyáron elfogadta egy külföldi ismerőse ajánlatát, miszerint 40. 000 Ft-ért magyar adó- és zárjegy nélküli cigarettákat kellene egyik helyről a másikra szállítania.

A megállapodást követően a férfi megjelent Tiszakerecseny külterületén, ahol a személygépkocsiját a megbeszélt helyen leállította, ahol számára idegenek a gépjármű ajtókárpitjaiba, a csomagtartó pótkerekének üregébe, a motortérbe, illetve az első ülések alatti üregekben 3600 doboz zárjegy nélküli cigarettát helyeztek el.

A vádlott nem jutott messzire a csempészárúval, ugyanis a szomszédos faluban a pénzügyőrök megállították, és a gépjármű átvizsgálása során megtalálták, majd lefoglalták a cigarettákat.

Ha a dohányárut sikerült volna forgalomba hozni, a költségvetésnek a vádlott több mint 5 millió forint vagyoni hátrányt okozott volna, mivel azok után jövedéki adót és általános forgalmi adót is fizetni kell.

A vádlottat szemben a Nyíregyházi Járásbíróság fog ítéletet hozni.

- Nyíregyházi Járási Ügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában