Sziréna

2022.10.03. 11:02

A nő csak a lélekjelenlétének és a szomszéd segítségnyújtásának köszönhetően maradt életben

Egy hónapra letartóztatták az emberölés kísérletével gyanúsított férfit.

Fotó: KM

Fotó:

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 1-jén az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban november 1-jéig elrendelte Sz.D. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. szeptember 30-án a reggeli órákban Szabolcs megyei lakásában több alkalommal testszerte megszúrta és megvágta feleségét azért, hogy őt megölje. Az asszonynak sikerült a házból kimenekülnie, majd a szomszédoktól kért segítséget. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, a halálos eredmény elmaradása a sértett lélekjelenlétének és a szomszéd segítségnyújtásának köszönhető.

A gyanúsítás alapját képező bűncselekmény 5-15 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntethető, ezért a bíróság döntése szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított kivonná magát a büntetőeljárás alól, megszökne vagy elrejtőzne a hatóság elől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi szabadlábra helyezése esetén megkísérelné megfélemlíteni, befolyásolni a sértettet vagy az eljárásban részt vevő tanúkat, ezért a bíróság elrendelte letartóztatását. A végzés végleges - tájékoztatott dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvívője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában