Kukorica a síneken

2022.10.07. 11:26

Emiatt bénult meg a forgalom órákra!

Ömlesztett kukoricát szállító kamion borult fel 2022 augusztusában Komoró térségében a vasúti átjáróban, kidöntve a jelzőberendezést, és órákra megbénítva a vasúti forgalmat.

Forrás: Ügyészség

A 32 éves kamionsofőr 2022. augusztus 04-én, a délelőtti órákban Tiszabezdéden rakodott fel járműszerelvényére szemes kukoricát, majd a régi 4-es úton Kisvárda felé közlekedett.

 

Az útja során egy balos kanyarban - épp egy vasúti átjáró előtt - a járműszerelvény pótkocsija megbillent, a jobb oldalára borult és csúszni kezdett. Ennek során a kamion nekiütközött, majd kitörte a Komoró állomáson üzemelő fénysorompót, és a rudazatot is, majd tovább csúszva a vasúti síneken állt meg. A rakomány beterítette a vasúti sínpárt és annak környezetét.

A baleset során szerencsére a sofőr nem sérült meg, azonban jelentős anyagi kár keletkezett mind a vádlott kamionjában, mind pedig a vasúti átjáró berendezéseiben, valamint a baleset veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, mivel a sorompóberendezést helyreállításig üzemen kívül kellett helyezni.

A vádlottal szemben büntetést, mely várhatóan pénzbüntetés lesz, a Kisvárdai Járásbíróság fog kiszabni.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában