Baktalórántháza

2022.10.28. 11:12

Így lopta az áramot az 52 éves férfi Baktalórántházán

Lopás miatt emelt vádat az ügyészség az ellen a középkorú férfi ellen, aki a mérőórát megkerülve vezette be a lakásába az áramot, és több mint másfél évig így működtette a háztartását.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Az 52 éves férfi Baktalórántházán él a családjával szűkös anyagi körülmények között. Mivel az áramszolgáltató által bekötött mérőórát nem volt pénze feltölteni, ezért úgy döntött, hogy szabálytalanul fogja az áramot vételezni.

2020 júliusában a méretlen fővezetékre egy rézkábellel rácsatlakozott, és a mérőóra megkerülésével bevezette az elektromos áramot a lakásba, ahol a méretlen árammal közel másfél éven keresztül világított, és üzemeltette a háztartási gépeket, televíziót.

Az áramszolgáltató munkatársai 2021 decemberében észlelték a szabálytalan áramvételezést, és azt megszüntették, azonban a férfi rövid időn belül ismételten ugyanolyan módszerrel visszacsatlakoztatta a lakóházat az utcai villanyhálózatra.

Két hónap múlva azonban újabb ellenőrzést kapott, ekkor az áramszolgáltató emberei már véglegesen megszüntették az illegális áramvételezést.

A vádlott több mint 300.000 forint kárt okozott az áramszolgáltatónak, melyet hajlandó részletekben megtéríteni, ezért az ügyészség a vele szemben lopás minősített esete miatt emelt vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában