Rablótámadás

2022.10.07. 09:28

Kitépte a füléből! A saját háza előtt támadták meg a nyíregyházi nénit!

A bejelentést követő egy órán belül kattant a bilincs a nyíregyházi rablás elkövetőjén.

Forrás: police.hu

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást J. B. 26 éves nyíregyházi lakos ellen. A rendőrségre egy 86 éves nő tett bejelentést 2022. október 6-án 12 óra 13 perckor, mely szerint a nyíregyházi lakóháza előtti közterületen egy ismeretlen férfi mindkét füléből kitépte fülbevalóit, és az így megszerzett ékszerekkel elmenekült.

A nyíregyházi nyomozók haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, az ismeretlen elkövető beazonosítását és felkutatását. A rendőrök egy órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható J. B.-t, akinek birtokában az egyik eltulajdonított ékszert is megtalálták.

A rendőrök a férfit rablás bűntett elkövetésének gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Fülbevalóiért támadtak meg egy idős nőt

Az ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki csütörtökön Nyíregyházán a Bartók Béla úton támadott meg egy idős asszonyt, és a füléből kiszakította arany fülbevalóit.

A 26 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy október 6-án délben, Nyíregyházán hátulról odalépett egy 86 éves nőhöz, és két oldalról megpróbálta kitépni a füléből az arany karika fülbevalóit. Az egyik fülbevaló kikapcsolódott, ezért azt a gyanúsított könnyen el tudta venni, azonban a másik fülbevalót rángatnia kellett, közben a sértett arcát is megütötte.

Az idős asszony kórházi ellátásra szorult, fülcimpáját összevarrták.

A gyanúsított a rablás után közvetlenül megkísérelte a fülbevalókat értékesíteni, azonban erre nem került sor, mert a nyomozó hatóság elfogta.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben indítványt tett a letartóztatásra, mert tartani lehet a szökésétől, valamint attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában