Porcsalma

2022.11.29. 15:32

Idős férfi megölésével vádolják a párt

A vádirat szerint altatót kevertek a borába, de vesztére felébredt...

Illusztráció: Shutterstock

A Nyíregyházi Törvényszék november 29-én tartott előkészítő ülést az emberölés bűntette miatt J.M. és Á.F. vádlottakkal szemben indult büntetőeljárásban.

A vádirat szerint a vádlottak megállapodtak abban, hogy altatótablettát kevernek a sértett borába és azt megitatják vele, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Ennek megfelelően J.M. vádlott altatótablettákat vett magához, majd Á.F. vádlottal együtt 20 óra körül megjelentek a 66 éves sértett porcsalmai házában.

J.M. vádlott a sértettet borral kínálta, majd kihasználva az idős férfi figyelmetlenségét, a poharába öntötte a korábban porrá zúzott altatót. Miután a sértett megitta az altatóval kevert bort, bódult állapotba került. Ezt kihasználva a vádlottak kutatni kezdtek a lakásban pénzt keresve. Időközben a sértett magához tért és felelősségre vonta a vádlottakat, akik ekkor lefogták a sértettet és a fürdőszobába vonszolták. Á.F. vádlott az ittas és bódult állapotban lévő férfi fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomta, J.M. vádlott pedig a kezét fogta le, hogy ne tudjon védekezni. Ennek következtében a sértett megfulladt és meghalt.

Ezután a vádlottak a házból 290.000 forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Az előkészítő ülésen a vádlottak nem ismerték be bűnösségüket és nem mondtak le tárgyaláshoz való jogukról, vallomást nem tettek. A bíróság 2023. január 26-án tart tárgyalást az ügyben, ahol a vádlottak kihallgatása és szakértők meghallgatása várható - tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában