Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.11.29. 09:20

Merész trükkel lépett meg a makktolvaj - letartóztatták

Egy hónapra elrendelte a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki társaival közel 18 mázsa makkot tulajdonított el a sértettől

Forrás: Ügyészség

A román állampolgárságú sértett 2022. november 24. napján Nyírbátorba szállított közel 18 mázsa makkot, mert az szerette volna értékesíteni a megrendelőjének. Az üzlet nem jött létre, mert a megrendelő sokalta az árat. A sértett az utánfutón lévő áruval hazaindult, amikor is a gyanúsított felhívta telefonon, és közölte vele, hogy ő viszont megvásárolná a makkot.

El is hívta a sértettet egy közeli mezőgazdasági cég telephelyére, ahol lemérték az árut, majd átpakolták a gyanúsított gépkocsijába. Pakolás közben a gyanúsított ismeretlen társa kiszúrta a sértett gépkocsijának kerekét, majd a gyanúsított beült a saját autójába, és elhajtott társaival együtt a makkal úgy, hogy a 2.000.000,-Ft-os vételárat a sértettnek nem fizette ki.

 

A rendőrség a makkot a nyomozás során lefoglalta.

 

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert még a társait keresik, így fennáll a veszélye, hogy szabadlábon velük összebeszélne. Ráadásul többször volt már büntetve is a gyanúsított, legutóbb 2019 áprilisában szabadult embercsempészés miatt kapott börtönbüntetéséből, így fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte - áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség közleményében.

Borítókép: a lefoglalt makk | Fotó: ügyészség

 

Címkék#makk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában