Nyíregyháza

2022.11.04. 11:40

Nem ment el vele, ezért járóbottal verte fejbe a nőt Nyíregyháza belvárosában

Börtönbe kerülhet.

Börtönbe kerülhet az a középkorú férfi, aki néhány hete, nyíregyháza belvárosában, a járóbotjával úgy fejen ütötte nő ismerősét, hogy a bot is kettétörött, mindezt azért, mert el akarták küldeni.

Az 54 éves hajléktalan férfi október 09-én 11 óra körüli odament a korábbról már ismert nőhöz, aki barátaival Nyíregyháza belvárosában, a Hősök terén egy padon iszogatott. Tőlük cigarettát kért, majd a nőt el akarta hívni magával, azonban a padon ülők közölték vele, hogy nem kívánatos személy, menjen el. Ezen a vádlott felbosszantotta magát, szóváltásba keveredtek, és eközben a nála lévő járóbottal kétszer is fejen ütötte a nőt.

A kettétört bot.
Fotós: Ügyészség

A második ütés olyan erős volt, hogy a járóbot is kettétört, a sértett feje pedig vérezni kezdett. A nő ekkor elmenekült, és a járókelőktől kért segítséget.

A korábban hasonló bűncselekményért elítélt férfinek, nemcsak testi sértés, hanem felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is felelnie kell, ugyanis fényes nappal, a belvárosban tanúsított erőszakos magatartása alkalmas volt a köznyugalom megzavarására. Az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában