Vásárosnamény, Fehérgyarmat

2022.12.22. 10:12

434 járművezetőt ellenőriztek a rendőrök Szabolcs megyében - Hihetetlen, de ez lett az eredménye

Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton.

Forrás: Rendőrség

Az ellenőrzés alatt a rendőrök mintegy 434 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy sem bizonyult ittasnak.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság munkatársai 2022. december 20-án fokozott közlekedési akciót tartottak a Vásárosnaményban és Fehérgyarmaton. A rendőri ellenőrzés elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a dinamikus menet közbeni szabálysértők, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt. Több járművezetővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását, ami a közúti baleseteket előidéző okok között előkelő helyen szerepel, ezért a megelőzés érdekében kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, elsőbbség meg nem adása, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt 28 esetben intézkedtek. Összesen 8 helyszíni bírságot, 1 szabálysértési feljelentést, 6 közigazgatási bírságot szabtak ki, és 13 esetben éltek a figyelmeztetés lehetőségével. A rendőrök mintegy 434 gépjárművezetőnél alkalmaztak alkoholszondás ellenőrzést, ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában