Tiszavasvári

2022.12.09. 11:04

Elektromos kerékpárt vezetett ittasan, börtönbe kerülhet miatta

Jó ha mindenki tudja, hogy elektromos kerékpárt sem lehet ittasan vezetni, mert büntető eljárást von maga után. Így járt az a középkorú férfi is, aki néhány héten belül kétszer is elektromos üzemmódban használta kerékpárját nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után.

Forrás: Ügyészség

Az 54 éves, Tiszavasváriban élő férfi jogosítványát ittas vezetés miatt bevonták, ezért rendszeresen elektromos kerékpárral közlekedett, azonban az alkohol fogyasztásával nem hagyott fel.

2022 májusában igazoltatták először a rendőrök, amikor lakóhelyén ittasan közlekedett elektromos kerékpárjával, azt elektromos üzemmódban használva. A férfi agresszíven lépett fel a rendőri intézkedés miatt, és az alkoholszondát sem volt hajlandó megfújni, ezért előállították. Kihallgatása során azt állította, hogy nem tudott arról, hogy ittasan elektromos kerékpárt sem vezethet.

Néhány héttel később a vádlottat ismét igazoltatták, amikor Tiszavasváriban újra ittasan ült fel az elektromos kerékpárjára, és ez alkalommal sem volt hajlandó a rendőrökkel együttműködni.

Az ügyészség két rendbeli ittas vezetéssel vádolja, és mivel már volt büntetve ugyanilyen bűncselekmény miatt, elzárás, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza vele szemben.

- Dr. Borsodi-Buss Emese, helyettes sajtószóvivő -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában