Bűnügy

2022.12.03. 16:35

Ennyi járt 28 ezer doboz cigarettáért - nem fedte fel bűntársait a férfi

Soron kívül állította a bíróság elé a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a férfit, aki ismeretlen személyek megbízásából közel 28 ezer doboz cigarettát szállított az éj leple alatt.

A 47 éves férfit egy ismeretlen férfi megbízta azzal, hogy cigarettát szállítson az ukrán határ közeléből az ország belseje felé. Ennek érdekében szeptember 13-án kapott egy terepjárót Mátészalkán, mellyel Garbolcra ment. Itt a szintén ismeretlenül maradt bűntársak megpakolták a terepjárót: közel 28 ezer doboz, magyar adójegy nélkül cigarettát helyeztek el benne. A férfi ezután elindult Porcsalmára, ahol éjszaka a rendőrök igazoltatták, és megtalálták a cigit.

Forrás: ügyészség

 Bár nem mondta el, kik a bűntársai, az ügyészség őt bevádolta, hiszen a költségvetésnek több mint 41 millió forint vagyoni hátrányt okozott – ha legálisan hozták volna be külföldről a cigarettát, a határon ilyen összegű adót kellett volna fizetni. Az ügyészség a napokban állította bíróság elé a férfit, aki továbbra sem mondta el, kik voltak a megbízói. A Nyíregyházi Járásbíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a lefoglalt cigarettát jövedéki eljárásban elkobozta az adóhatóság – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

 

Címkék#cigaretta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában