Rendőrség

2022.12.08. 09:28

Házhoz megyünk-Biztonságban Magyarországon!

A bűnmegelőzési szakemberek legutóbb Tiszavasvári lakosságát keresték fel az országos prevenciós programmal.

Forrás: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az országos prevenciós program keretében Tiszavasváriban, a Városháza épületében alakított ki információs pontot 2022. december 6-án. Az adventi időszakhoz kapcsolódóan ezúttal a vagyonvédelem került a tájékoztatás fókuszába.

Az érdeklődők a Police-Coffee elnevezésű bűnmegelőzési program keretében egy finom kávé elfogyasztása mellett közvetlenül szakemberektől kaptak hasznos információkat és tanácsokat ahhoz, hogyan óvják meg értékeiket, hogyan vásároljanak online is biztonságosan, illetve hogyan kerülhető el az áldozattá válás.

Az idősebbek szívesen fogadták a prevenciós szórólapokat, kiadványokat, amelyeket magukkal vihettek otthonaikba, hogy tovább tanulmányozzák a biztonságukat szolgáló hasznos tudnivalókat. A gyerekek pedig Mikulás napján a nekik szóló kiadványoknak kifestőknek és mesekönyveknek örülhettek.

A program elsődleges célja, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében az állampolgárok hiteles forrásból, közvetlenül a szakemberektől kérhessenek vagyonvédelemmel kapcsolatban tanácsokat és ajánlásokat.

Hasznos tanácsaink:

  • Támadás esetén ne tanúsítson ellenállást, hajtsa végre a támadó utasításait,
  • és amint lehetősége adódik, kérjen segítséget,
  • hívja a 112-es segélyhívót, vagy használja a személyes támadásjelzőt.
    - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -
Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában