Vádemelés

2022.12.13. 11:08

Illegális dohánygyár Tiszabercelen

Több mint 40 millió forinttal károsította meg az államot az a 41 éves férfi, aki tiszaberceli lakásában nagy mennyiségben állított elő vágott dohányt.

Forrás: Ügyészség

A vádirat lényege szerint két ismeretlen férfi kereste meg a nyíregyházi piacon a vádlottat és megkérték arra, hogy a lakásán tároljon nagyobb mennyiségben szárított dohánylevelet, amiből készítsen vágott dohányt, azt csomagolja ki, mindezért pedig alkalmanként néhány tízezer forintot ígértek neki.

2022. november hó 06. napján az adóhatóság munkatársai rajtaütöttek az ingatlanon, amikor is 599 kg fogyasztásra előkészített, vágott dohányt, 232 kg szárított dohánylevelet, valamint a feldolgozáshoz szükséges gépet, a porciózáshoz használt mérleget és fóliázó berendezést találtak a férfinál.

A magyar költségvetést, azaz a Magyar Államot 41 millió forint vagyoni hátrány érte, mert ennyi adót kellett volna fizetnie a vádlottak akkor, ha hatósági engedély alapján, a törvényeket betartva szeretett volna tevékenykedni.

Tettéért börtönbüntetésre számíthat a vádlott, hiszen felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el az újabb bűncselekményt. Természetesen nem tarthatta meg a dohányt és a gépeket sem, azt jövedéki eljárásban elkobozták tőle.

- Dr. Szilágyi László, főügyészségi csoportvezető ügyész -

Címkék#tiszabercel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában