Baleset

2022.12.06. 08:47

Nem számított a „STOP” tábla a nőnek, videón a baleset!

Közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja az ügyészség azt a nőt, aki a „STOP” tábla ellenére fékezés nélkül behajtott az útkereszteződésbe, ahol ütközött egy szabályosan közlekedő másik gépkocsival.

Forrás: Ügyészség

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint 2022. április 23-án délután napsütéses időben, jó látási viszonyok között haladt gépkocsijával 70 km/óra sebességgel a sértett a Nagyhalászt Nyíregyházával összekötő úton, utasként egy nőt szállított, mindketten használták a biztonsági övüket. 

Ugyanekkor közlekedett gépkocsijával a sértett útvonalát keresztező úton a gyanúsított is, aki három utast szállított. A gyanúsított nem rendelkezett helyismerettel elmondása szerint, ezért az útkereszteződésbe úgy hajtott be, hogy figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” tábla jelzését, azaz nem állt meg, de nem is fékezett. A kereszteződésben összeütközött a szabályosan közlekedő sértett gépkocsijával, amitől mindkét jármű az árokba csapódott, kidöntve egy jelzőtáblát, illetve megrongálva egy családi ház kerítését.

A balesetben a vétlen sofőr és utasa is megsérült, nyolc napon túl gyógyuló csonttöréseket, zúzódásokat szenvedtek. A gyanúsított és egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták az ütközést. Ha a gyanúsított a „STOP” táblánál megállt volna, és elsőbbséget ad a védett úton közlekedőnek, a baleset nem következik be.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

- Dr. Szilágyi László, főügyészségi csoportvezető ügyész, sajtószóvivő -

Címkék#baleset

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában