Törvényszék

2022.12.08. 08:25

Rányitott a férjére és a nőre, majd megfojtotta a szeretőt

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az 52 éves nőt, aki megfojtotta férje szeretőjét.

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirat szerint a vádlott férje szerelmi viszonyt folytatott a sértettel, ami féltékenységet váltott ki a vádlottból, ezt többször is szóvá tette. 2022. június 18-án délelőtt a vádlott férje felkereste a sértettet, ahol közösen legalább 2 liter bort megittak, majd közösülés után elaludtak az ágyon. A vádlott délután 4 óra körül megjelent a sértett lakásán, ahol a férjét és a sértettet az ágyban találta. Kiabálni kezdett velük, bemászott az ágyba, ahol a sértettet megütötte, cibálta a haját, majd a földre rántotta. A vádlott férje próbálta a két nőt szétválasztani, azonban a felesége egy hamutállal fejbe vágta, mire a férfi kimenekült a lakásból.

Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet fojtogatta, olyan erővel megszorította a nyakán, hogy a sértett a helyszínen elhalálozott. A sértett igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt az elfogyasztott bortól, ezért ittassága miatt képtelen volt arra, hogy érdemben védekezzen a vádlott támadásával szemben.

A vádlott letartóztatásban van, és az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság 19 év fegyházbüntetésre ítélje, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában