Halálos italozás

2022.12.19. 08:55

Részegen verte földbe ismerőse fejét egy szabolcsi településen - Nem élte túl

A szakszerű orvosi ellátás ellenére a sértett belehalt a sérülésekbe.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Halált okozó testi sértés bűntettével vádolja Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt a férfit, aki italozás után az utcán úgy megverte ismerősét, hogy a sértett pár nappal később a kórházban elhalálozott.

A vádirat lényege szerint a 34 éves vádlott az ismerőseivel italozott 2022. január 19. napján este, az egyik Nyíregyházához közeli település presszójában. Este hét órakor indultak haza egyikőjük lakására, amikor is az utcán találkoztak a sértettel. A vádlott valamin összeszólalkozott az egyébként ittas állapotban lévő sértettel, ennek során megrúgta őt, a sértett a földre esett, és vérzett az orra. Ezt követően a sértettet felsegítették, és elvitték az egyik közeli lakóházba. Ahogyan a ház elé értek, a vádlott ismét bántalmazni kezdte puszta kézzel a sértettet, aki megint csak a földre esett. A földön fekvő sértett fejét a vádlott nagy erővel beleütötte a talajba, amitől az eszméletét is elvesztette. A vádlott ekkor megijedt, és értesítette a mentőket.

A szakszerű orvosi ellátás ellenére a sértett 2022. január 27-én a kórházban elhunyt. Halálának oka az volt, hogy a fején olyan súlyos sérülések keletkeztek, melyek az agyát is érintették.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz és nem ragaszkodik a tárgyalás megtartásához, a bíróság öt év börtönbüntetésre ítélje. Számíthat a vádlott arra is, hogy elrendelik a végrehajtását egy korábban testi sértés miatt kapott hat hónapos börtönbüntetésének is, mert annak a próbaideje alatt követte el az újabb bűncselekményt.

Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszéken fognak ítéletet hozni.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában