Cserbenhagyás

2022.12.03. 10:17

Gyászhírrel sietett - továbbhajtott a baleset után a rohodi férfi

Cserbenhagyás miatt kell bíróság elé állnia annak a középkorú férfinak, aki, miután balesetet okozott, elhagyta a helyszínt.

A rohodi férfi október 5-én a reggeli órákban személygépkocsival haladt a Tokaji úton Nyírtelek irányából a belváros felé, hogy feleségével egy családi tragédia hírét közölje. Amikor a felújítási munkálatok miatt lezárt vasúti átjáróhoz ért, a feltorlódott járműsort szabálytalanul, a záróvonalat átlépve megelőzte, majd hirtelen bevágott egy autóbusz elé, és vészfékezett. A buszsofőr nem tudott megállni, és nekiütközött a gépkocsijának. A vádlott észlelte a koccanást, ám megállás nélkül továbbhajtott. A baleset azért következett be, mert többszörösen megszegte a közlekedési szabályokat: az előtte haladó autóbuszt szabálytalanul, a vasúti átjáróban előzte meg, majd úgy tért vissza a megelőzött jármű elé, hogy annak közlekedését zavarta, előtte vészfékezett és balesetet okozott, végül pedig nem állt meg, s nem győződött meg arról, hogy bárki megsérült-e. Ezek miatt pénzbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra számíthat – tájékoztatta lapunkat dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő. 

Borítókép: ügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában